Hvalpe / Hvalpens opvækst Anuka`s

Hvalpens opvækst ved kennel Anuka`s

På denne side kan du læse om hvordan en hvalp vokser op ved Anuka`s. Det hele starter med at tæven bliver drægtig og skal føde hvalpene. Mine hvalpe fødes i en indrettet hvalpekasse med varmelampe, så de små kan koncentrere sig om at die, vokse og ikke bruge energi på at holde varmen.
En fødende tæve har brug for nærvær og ro. Mine hvalpe bliver født i gæsteværelset og jeg sover hos dem og deres mor de første uger for at sikre dem den bedste start.
Her er billeder af en hvalpefødsel.
 I Starten er hvalpene døve og blinde. De dier og sover. Deres mor passer dem og holder dem rene. Hvalpene bliver mærket så jeg kan kende dem og hver dag bliver de vejet. Hvalpe er som babyer forskellige og vokser derfor også forskelligt. Jeg holder meget øje med vægten og sørger for at dem som jeg ikke synes tager nok på, bliver lagt til dievorterne oftere. Deres mor har brug for ro, så hun kan slappe af og producere mælk og være rolig når hun ligger ved hvalpene. Derfor har jeg som udgangspunkt ikke besøg af fremmede ved hvalpene før de er 3 uger og de er flyttet ind ind vores stue. De fleste hvalpe får øjne når de er ca 14 dage og herfra går det hurtigt. De begynder at komme på benene og interesserer sig for omgivelserne.
Herunder er billeder af hvalpe som er 1-2 uger.
 Når hvalpene flytter ind i stuen, kommer de til at bo i en hvalpegård som består af hele 3 sammensatte hvalpegårde, så der er rigelig plads til at lege på. Den er indrettet med masser af aktivitetslegetøj som løbende bliver skiftet ud, så det bliver ved med at vække deres sanser. Og så er der dejlige bløde kurve til at sove i . Som regel finder de et hjørne i gården hvor de besørger , således lege og soveplads er rene. Mine hvalpe spiser ikke i hvalpegården. De kommer ud i stuen og spiser. Som regel bliver de introduceret til mad når de er ca 24 dage. Foderet er opblødt til mos konsistens i starten. Jo mere aktive og ældre hvalpene bliver jo mindre brug har de for hvalpegården. Det er kun om natten de opholder sig i hvalpegården ellers er de på frie poter og oplevelser i hus og have.
Nedenunder en hvalp på 4 uger.
I takt med at hvalpene bliver ældre, bliver deres nysgerrrighed større og jeg tror på, at en velsocialiseret hvalp som kommer ud og oplever gode sanseindtryk bedre rustes til at komme ud i sit forever hjem. Derfor kommer de ud så ofte vejret er til det og de bliver stimuleret med nye oplevelser og nye steder. De bliver vænnet til at køre bil, mennesker i forskellige aldre, besøger min dyrlæge flere gange. kommer på sko og søtur.
Nedenunder billeder af hvalpe i forskellige legesituationer .
 
All copyrights reserved Anuka`s | Majbritt Carstensen, Tange Skovvej 12, 8850 Bjerringbro  | Tlf.: 51512393 | kennelanukas@gmail.com