Cavalieren

Cavalierens historie er tæt forbundet med det engelske kongehus. Den var en populær jagt og selvskabshund hos den engelske adel.Den gik under navnet den lille spaniel. Den var oprindelig en lille robust støver (jagthund) og gennem tiden har den forvandlet sig i forhold til størrelse og udseende til den populære skødehund som vi i dag kender som Cavalier King Charles Spaniel. Den blev godkendt som race i 1945.
 
Cavalieren er i dag en meget populær familiehund. Dette skyldes, at den er meget tilpasningsdygtig. Den er kærlig, hengiven og kontaktsøgende. Den elsker alle i familien og vil gerne være i centrum. Den er af sind meget blid og nem at træne. Den elsker alle slags hundesport og selv børn kan gå til træning. Men kommer langt med positive træningsteknikker og masser af belønning.
 
Selv om racen har nemt ved at tilpasse sig, skal man ikke forsømme opdragelse, så bliver den lige som andre hunde, der ikke er opdraget.Derfor er det vigtigt at starte opdragelsen den dag, man henter hvalpen hjem.
 
Det er vigtigt, at man fra start af sørger for at socialisere Cavalieren med andre hunde. Cavalieren er lidt tilbøjelig til gerne at ville dens egen race. Så det er vigtigt, at den møder andre racer og lærer deres hundesprog.
 
En cavalier kræver ikke meget pelspleje. Den skal fremstå uklippet og utrimmet. Det er vitigt, at man sørger for, at børste pelsen igennem 2-3 gange om ugen så filt undgåes. Det er specielt ved ører, faner, bryst og under maven at filtknuder kommer. Man kommer langt med en karte, kam og børste. En god gennembørstning og et bad 1 gang om måneden formindsker også fældning.
All copyrights reserved Anuka`s | Majbritt Carstensen, Tange Skovvej 12, 8850 Bjerringbro  | Tlf.: 51512393 | kennelanukas@gmail.com